Технологиите на бъдещето са вече тук: 16-18 април

18:55, 16 апр 19 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Предстоят три вълнуващи бизнес дни, в които ще се запознаем с иновации за постигане на енергийна ефективност, автономно генериране на енергия, решения за умни градове и оползотворяване на отпадъците. Темите са повод за размисъл как бизнесът, общините и домакинствата могат да променят начините на производство и потребление на изчерпаемите ресурси чрез възможно най-добрите в момента налични технологии. Те са във фокуса на  изложенията и конференциите на Виа Експо "ЕЕ и ВЕИ", "Save the Planet" и "Smart Cities", които ще продължат до 18 април. Днес по повод на официалното откриване приветствие поднесе Красимир Живков - заместник-министър на Околната среда и водите. Той подчерта значимата роля на събитието и цитира факти за напредъка на България в областта на рециклирането. Радосвет Радев - изпълнителен директор на Българската стопанска камара - изтъкна необходимостта от по-мащабно внедряване на високотехнологични и природосъобразни инвестиции, за да се постигне икономиката на кръговете.

"Трите ще бъдат изпълнени с много ползотворни идеи и контакти, които се надяваме да прераснат в дълготрайни бизнес партньорства и реализирани проекти." - споделят организаторите от Виа Експо.

Всеки посетител ще бъде приятно изненадан с подарък - дръвче от инициативата "Когато станем 100 000, ще посадим гора".

Акценти:

Австрийското участие представя последните постижения на водещи компании - лидери в разработване на екологично ноу-хау.

За първи път посетителите ще видят калиброван дървесен чипс, произведен с индустриална винтова дробилка - технология без аналог в Европа. Той се използва за генериране на топла вода и пара в горивни инсталации - хлебозаводи, мандри, текстилни предприятия и др. Изложител представя технология, базирана на феномена “рекуперация”. Тя намира приложение за ОВК на малки помещения, магазини, търговски обекти, училищни сгради, ресторанти и др. Сред продуктовите експонати ще видим разнообразие от котли на пелети с премиум качество. "Очакваме да осъществим контакти с фирми, които искат да дистрибутират продуктите ни: висок клас климатична техника" – съобщава изложител.

На щанда на Клъстер София град на знанието и на еднодневната конференция ще се запознаете със смарт решения за по-умни и чисти градове, а български фирми поставят високи стандарти в решения за сградна и индустриална автоматизация, електрическа мобилност. "Нашите продукти биха били полезни на клиенти, които искат да автоматизират дома, автомобила, бизнеса, сградите си. А каква по-добра комуникация от тази лице в лице?"- споделя участник.

Изложители демонстрират машини и практики за качествено оползотворяване на отпадъците в енергиен ресурс и нова суровина. "Тази  година представяме инсталация, която е първата по-рода си в Европа, и считаме че ще промени дълготрайно както опаковъчния, така и рециклиращия бранш." - обявиха от водеща българска фирма. Това решение ще бъде от интерес за компании, работещи в сферата на преработка на отпадъците и пластмасите. Внимание привличат контейнери в различни цветови комбинации и с иновативна конструкция за постигане на по-голяма издържливост.

Тазгодишните конференции  се провеждат в разнообразни формати: дискусии, семинари и кръгли маси. За първи път изпробваме "ледено предизвикателство", ще научим как да преодолеем "енергийната бедност" и как чрез нови финансови инструменти е възможно по-добро управление на отпадъците.

За повече информация: www.viaexpo.com

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама