Ангел Джамбазки: Трябва да се реши ромският въпрос

19:10, 19 апр 19 / Политика 25 1631 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да се реши ромският въпрос, дори и със силата на държавната принуда, децата трябва да станат нормални български граждани и да бъдат образовани. Така коментира предложението за спиране на социалните помощи при отсъствие от училище евродепутатът Ангел Джамбазки пред bTV.

Той бе категоричен, че мярката не е насочена срещу ромите, а срещу безотговорните родители.

"Говорим за семейства, които правят деца безотговорно, а след това дори не ги изпращат на училище, за да могат да се образоват и да се оправят в училище", каза евродепутатът.

Според него за такива родители образованието не е ценност. По думите му те използват децата си за просия, проституция и не им дават възможност в живота да станат нормални граждани.

В същата декларация ВМРО заявяват, че искат спешна среща с премиера Бойков Борисов заради противозаконни действия на ректора на Великотърновския университет. По думите на Ангел Джамбазки има конкретен случай, който е породил това искане.

В момента там предстоят избори за студентски съвети, които би трябвало да са напълно автономни. Ректорът обаче нарушава правилата, отменя събранията на студентските и тези действия са напълно нередни спрямо студентското самоуправление, коментира евродепутатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама