Възрастни и социално слаби ще получат пакети с храна на Лазаровден от омбудсмана

07:50, 20 апр 19 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова ще присъства на празничната литургия по случай Лазаровден в столичния храм „Св. Успение Богородично“ в кв. „Обеля“. След края на църковната служба пред храма националният обществен защитник ще дари пакети с храна на социално слаби и възрастни хора, събрани в акция „Купи и сподели“, част от Националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“, която омбудсманът организира за четвърта поредна година.

Мая Манолова събра 6 колички продукти за пенсионери с акцията „Купи и сподели“

След 11.30 часа в в кв. „Банишора“ Манолова се включва отново в събирането на хранителни продукти за трапезата на възрастните, които няма да получат надбавка върху великденските си пенсии.

Тази година инициативата „Купи и сподели“ се реализира в три последователни уикенда преди Възкресение Христово с набирането на трайни пакетирани храни - олио, брашно, захар, ориз, макарони, консерви, боб, леща, бисквити, сухи пасти и др., които клиенти на магазина могат да закупят и оставят като дарение в специално поставените на изхода колички, брандирани с логото на кампанията.

Започва кампанията "Великден за всеки"

44 магазина в 14 града на страната се включват в благотворителната кауза.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама