Цветанов: Икономическото развитие и ниската безработица в Симеоновград допринасят и за по-ефективната интеграция на малцинствените групи

12:18, 19 апр 19 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов може да продължи Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя не само помага на българските семейства, но и облагородява градската среда. Във Симеоновград безработицата е сведена до разумни нива и това се дължи на икономическата зона между Хасково и Димитровград и изграждането на АМ „Марица“. Това доведе големи инвеститори в областта и даде възможност хората от съседните градове и села да започнат работа в производствените предприятия, което оказа изключително благоприятен ефект върху интеграцията на малцинствените групи. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща с кмета на община Симеоновград Милена Рангелова, на която присъства и председателят на Общинския съвет и лидер на ГЕРБ-Симеоновград Светлана Стоева.

„В община Симеоновград в момента се работи по подмяна на водопроводите на централни градски улици. Дейностите са финансирани със средства, отпуснати от правителството, в размер на 820 хил. лв. След края на ремонта най-накрая ще се разреши проблемът с водоснабдяването на няколко хиляди жители на града“, съобщи Милена Рангелова. По думите й правителството на Бойко Борисов не дели кметовете по партиен признак. „Подкрепата на държавата към мен, като кмет от Реформаторския блок, е доказателство“, подчерта тя.

След приключването на срещата при кмета, Цветан Цветанов, заедно с народните представители от ГЕРБ-Хасково Евгения Ангелова и д-р Георги Станков, както и с областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев, посети традиционния петъчен пазар на производителите от региона на Симеоновград. Там зам.-председателят на ГЕРБ разговаря с десетки граждани както от общината, така и от Хасково, Стара Загора, Велико Търново и др. населени места в страната. Всички те го увериха, че оценяват всичките усилия на местната и централната власт да се подобри качеството им на живот. Хората бяха категорични пред Цветанов, че осъзнават важността на европейските избори и отношението им към бъдещото развитие на тяхното населено място.

На пазара Цветан Цветанов разговаря и със Славка Митева – майка на загиналия в жестоката катастрофа на „черния Великден“ през 2011 г. Георги Георгиев. Славка Митева изрази благодарността си към Цветанов за подкрепата, която е получила веднага след трагедията и за предприетите законодателни инициативи за превенция на тежките ПТП.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама