Отбелязваме Международния ден на Земята

07:30, 22 апр 19 25 1105 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята. Тази година темата на кампанията е „Да опазим Нашите видове“ – защото ако не действаме днес, изчезването на биоразнообразието ще е нашето трайно наследство!. Основната цел на честването е повишаване осведомеността за ускоряващия се темп на изчезване на милиони видове и последствията от това явление.

150 дървета ще засадят учени и служители на Българската академия на науките по повод Деня на Земята. Инициативата е на Националния институт по геофизика, геодезия и география (НИГГГ) и Института за гората (ИГ) и се посвещава на 150-годишнината на БАН.

Първото отбелязване на деня се организира през 1970 г. от американците Джон Амкконъл, Гейлорд Нелсън и Денис Хейс, които издигат каузата за опазване на околната среда. От 1990 г. празникът се чества като международен, а у нас за първи път се отбелязва през 1993 г.

През 2019 г. темата на кампанията е „Да опазим Нашите видове“ – защото ако не действаме днес, изчезването на биоразнообразието ще е нашето трайно наследство!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама