От 15 май започват тестовете на ТОЛ системата

10:00, 19 апр 19 25 1309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тестването на ТОЛ системата започва от 15 май. Ще се тестват таксите на база изминато разстояние. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова.

"Стартирали сме диалог с браншовите организации, с превозваческите фирми, представили сме един вариант на тарифа, който е обект на обсъждане. В скоро време ще представим и карта на пътищата, които ще обхваща ТОЛ системата", посочи Аврамова.

Тя припомни, че от 20 хил. км републиканска пътна мрежа в обхвата на ТОЛ системата ще бъдат включени 10 800 км, като част от тях, въпреки че са в обхвата, ще имат нулева ставка поради лошо експлоатационно състояние.

По думите на Аврамова техническото изграждане на ТОЛ системата върви по график и трябва да приключи до 16 август.

Аврамова коментира предложените от работодателите по-малки, прогресивно увеличаващи през годината се такси, както и по-малък обхват. Аврамова е на мнение обаче, че обхватът трябва да остане същият, защото в страната имало много първокласни пътища, които също трябва да бъдат оправени.

"Много сме закъснели с въвеждането на ТОЛ системата, а средствата, които ще се генерират от нея, са необходими за рехабилитация и изграждане на нови пътища, както и на магистрали", каза министърът.

КРИБ настоява за отлагане на тол системата до 2020 г.

Добрич иска пътни отсечки да бъдат изключени от тол системата

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама