Пълни зали посрещнаха Цветанов в Любимец и Харманли

20:10, 18 апр 19 / ИЗБОРИ 2019 25 654 Topnovini

Пълни зали посрещнаха Цветан Цветанов по време на посещенията му в Любимец и Харманли.

Резултатите от европейските избори ще дадат оценка за работата на кандидатите за кметове и общински съветници по места. По време на предизборната кампания ние няма да отговаряме на агресията на нашите опоненти с агресия, а ще се стремим да показваме на хората какво сме направили и какви са целите ни занапред. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов днес в Любимец по време на среща с жители на общината и със симпатизанти на ГЕРБ.

„Добър резултат на ГЕРБ на европейските избори ще даде възможност българските градове и села да продължат да се развиват. Европейската политика означава солидарност и местната власт трябва да влага цялата си енергия в реализирането на различни проекти, които подобряват средата за живот“, подчерта Цветанов.

По думите му според последните проучвания ЕНП отново ще има най-много евродепутати, а председател на ЕК ще бъде големият приятел на България Манфред Вебер. „Той е политик, за когото сигурността е тема номер 1, а това е много важно за България и конкретно за Хасковска област. Ето защо ние трябва да бъдем част от голямото семейство на ЕНП и да вкараме в ЕП хора, които имат нужния опит, капацитет и авторитет да защитават националните ни интереси“, сподели председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Цветан Цветанов благодари на депутатите от ГЕРБ-Хасково за активната им работа лице в лице с хората, както и на областния координатор на ГЕРБ Делян Добрев за идеята и модела на работа на програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. „Тази програма единодушно се оценява като успешна, а доказателство за това е желанието на хората тя да продължи“, обясни той.

Кметът на Любимец Анастас Анастасов съобщи, че за последните 3 години в общината са усвоени 3,5 млн. лв. държавни средства. Те са инвестирани в изграждането, ремонта и рехабилитацията на важни инфраструктурни обекти.

Преди няколко години жителите на Харманли избраха Мария Киркова за кмет и получиха стабилна местна власт, която работи в техен интерес и получава подкрепа от правителството. От 11-те общини в Хасковска област – Харманли е получила най-много държавни средства в последните години. Те са използвани за реализирането на изключително важни проекти. Близо 5 млн. лв. са отделени за реконструкция на стадион „Хеброс“ и за изграждането на нов спортен комплекс. Почти 1 млн. лв. струваше цялостното обновяване на най-голямото читалище в града – „Дружба“. Отделно са дадени стотици хиляди за изграждане на ВиК и канализация. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов по време на среща в Харманли с представители на местния бизнес, граждани, членове и симпатизанти на ГЕРБ. Домакин на форума бе кметът на Харманли Мария Киркова.

„Нашата политика е да градим, а не като опонентите ни – да разрушаваме. Важно е да запазим този курс на устойчиво държавно развитие, а това минава през победа на изборите. На предстоящия вот трябва максимално много евродепутати да се присъединят към голямото семейство на ЕНП в ЕП“, посочи Цветанов и обясни, че след края на изборите ще бъде направен анализ на личния принос по време на кампанията и на обществената подкрепа към всеки един потенциален кандидат за кмет или общински съветник по места.

Цветан Цветанов изтъкна заслугата на премиера Борисов за продължаващия диалог с Турция и за извеждането на отношенията с южната ни съседка като приоритет по време на европредседателството. „На срещата на високо равнище ЕС-Турция във Варна бе препотвърдено споразумението за бежанците, а днес в България можем да отчетем нулев миграционен натиск“, отбеляза той. По думите му помощта на държавата към Харманли не е случайна, защото хората от общината понесоха много през 2016 г., но останаха толерантни към мигрантите и запазиха своята човечност.

По време на събитието жители на с. Бисер припомниха м. февруари през 2012 г., когато селото пострада много тежко от наводненията. „За нас Цветан Цветанов е бисерчанин, защото с всеотдайната си работа преди 7 години не само като министър, но и като човек, той спаси човешки животи“, споделиха хората.

Областният координатор на ГЕРБ Делян Добрев отговори на въпроси на граждани относно Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. „В цялата страна благодарение на програмата са санирани 1660 блокове. Спестената електроенергия само за една година е 1 млн. мегаватчаса.  Това означава, че най-големият блок на „ТЕЦ Марица изток 2” може вместо да работи за вътрешния пазар – да изнася ток. Това пък на свой ред означава печалба за бизнеса, по-чиста околната среда и ниски сметки за всяко семейство“, обясни Добрев.

След края на събитието Цветанов, заедно с кмета Мария Киркова, Делян Добрев и областния управител Станислав Дечев - инспектираха хода на ремонтите дейности по стадион „Хеброс“, за които правителството осигури 5 млн. лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!