Манолев подаде оставка като зам.-министър на икономиката

17:27, 17 апр 19 / Политика 25 1437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев подаде оставка пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Като мотив за решението си Манолев изтъква стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството. Друг аргумент, посочен от Манолев е солидарността с колегите му, които са спазили моралния стандарт в управлението и са напуснали постовете си само заради съмнения. „Сигурен съм, че в документите няма нищо срещу мен, но не мога да подложа семейството си отново на това. Благодаря за доверието. Решението ми е лично“, допълва още Александър Манолев.

Оставката му е приета от премиера Бойко Борисов.

Повод за проверката на прокуратурата е медийна публикация, според която той се е възползвал от европари, за да построи вила с минерален басейн. Парите дошли по проекта за развитие на селските райони. Вместо за туризъм, луксозната вила се ползвала само от Манолев и семейството му, се твърди в журналистическото разследване. 

Очаква се прокурор да разпита замесените в случая - както заместник-министъра, така и служителите на Фонд "Земеделие", които са му отпуснали парите. Проверка започват и данъчните.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама