Женският пазар ще е домакин на второто издание на SOFIA VINYL FEST на 20 април тази година

15:10, 17 апр 19 25 760 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второто, вече традиционно, издание на SOFIA VINYL FEST ще събере търговци на грамофонни плочи от цялата страна, както и истински колекционери и любители на стария аналогов звук. Базарът на грамофонни плочи ще се състои в събота, 20 април от  от 10.00 до 18.00 часа на терасата на галерия Сердика на Женски пазар и ще бъде с „вход свободен“. Инициативата е на общинското дружество „Пазари Възраждане“ ЕАД и столичния клуб Терминал 1.

„Второто издание на базара на винили е поредното доказателство, че на територията на най-стария пазар в столицата – Женски пазар се случват различни събития, които показват, че пазарните пространства могат да са средища на социални и културни контакти и да се трансформират в модерни градски пространства. За първи път Галерия Сердика на Женски пазар ще отвори врати за изключителната изложба на близо 30-тина колекционерски обложки на грамофонни плочи на джаз албуми от 50 и 60-те година на миналия век.  Радвам се, че отново ще бъдем домакин на този своеобразен базар на грамофонната плоча и доказахме, че амбицията заедно с партньорите ни от Клуб Терминал 1 да го превърнем в традиционен, не е била напразна“, каза Драгомир Димитров, изпълнителен директор на „Пазари Възраждане“ ЕАД.

По време на базара на грамофонни плочи, който ще бъде отворен на 20 април от 10 до 18 часа с вход свободен, ще можем да се насладим и на приятна музика със специалния  DJ сет, която ще бъде осигурявана от професионалисти, страстни почитатели на стария аналогов звук. Специално за гостите на базара ще чуем Lazy Face, DJ Alphabet, Rawk ‘n’ Roll 45’s Set.

Изложбата на колекционерските обложки на грамофонни плочи ще може да се види в деня на SOFIA VINYL FEST Vol. 2 на 20 април отново от 10 до 18 часа в Галерия Сердика на Женски пазар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама