Ангел Джамбазки с призив за дарения за Паметника на Шипка

14:40, 17 апр 19 / Общество 25 628 Topnovini
1
2
3

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки апелира за подкрепа на българската кауза за ремонт на Паметника Шипка.

В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт, казва Джамбазки. "Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. Французите ще се оправят – колониална сила са!", визирайки кампанията, която набира средства от целия свят за възстановяване на парижката катедрала "Нотр Дам".


Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение.

Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са.

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее.

Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани