Ангел Джамбазки с призив за дарения за Паметника на Шипка

14:40, 17 апр 19 25 1763 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки апелира за подкрепа на българската кауза за ремонт на Паметника Шипка.

В момента за паметника, символ на българската свобода, са нужни средства за ремонт, казва Джамбазки. "Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. Французите ще се оправят – колониална сила са!", визирайки кампанията, която набира средства от целия свят за възстановяване на парижката катедрала "Нотр Дам".


Ето какво написа българският евродепутат в социалната мрежа:

Никой не може да държи сметка никому за това как и дали проявява благотворителност, това е лично решение.

Но плаченето на чужди гробове ми идва в повечко. Не се кахърете толкова за французите, те ще се оправят. Колониална сила са.

Ние, българите, трябва да гледаме първо нас си. В момента се извършва мащабен и скъп ремонт на един от символите на България. За пръв път, откакто е построен, прочее.

Това е Паметникът на Свободата, известен повече като Паметник Шипка. Гранитен страж, израсъл от недрата на могъщия Балкан, дълбоко вкопан, врязан във всяко българско сърце. Паметникът на българския дух, воля, храброст и себеотрицание.

Избирам да подкрепя тази българска кауза. Не бъди чуждопоклонник, бъди български родолюбец. Български патриот. Подкрепи българската кауза, помогни за ремонта на Паметника на Свободата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама