Лозан Панов не е съгласен "тримата големи" в съдебната власт да бъдат разследвани

11:45, 17 апр 19 / Политика 25 1568 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на ВКС Лозан Панов не е съгласен с предложенията за промени в Закона, чрез които могат да бъдат разследвани "тримата големи" в съдебната власт. Според него изкуственото пришиване на главния прокурор към двамата председатели на върховни съдилища не е приемливо за закона, предава БТА.

"Изкуственото пришиване на двамата председатели на ВКС и ВАС към главния прокурор и преди съм дискутирал. Няма как тя да бъде приемлива за българското законодателство, доколкото такива предпоставки съществуват. Това е темата за разследването. А темата за предсрочното прекратяване на мандати, ако това е основният въпрос, който ми задавате. В Закона за съдебната власт има ясно предвидени основания, които са предвидени - това включва както случаите когато мандатът свършва, поради изтичане на определен срок, така и в другите хипотези", каза Панов.

Лозан Панов и съпругата му ще съдят България в Страсбург

Панов коментира пред журналисти, че тази идея не е нова, че е от времето на предишния правосъден министър и сега само се възпроизвежда.

С тези текстове по-скоро се търси основание, а не законови предпоставки, посочи още председателят на ВКС и напомни, че Европейската комисия не очаква специален ред за разследване на "тримата големи".

Румен Ненков: Лозан Панов се изживява като институция

Лозан Панов отново заяви, че няма да подава оставка заради проверката срещу него по повод апартамента, който съпругата му е купила от "Артекс" на ниска цена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама