Цветанов в Костинброд: Кампанията за европейските избори ще бъде мръсна, а за местните – още по-мръсна

21:12, 16 апр 19 25 946 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Победа на евровота ще даде тласък на подготовката ни за местните избори. Разликите в успехите на правителствата на Бойко Борисов и това на Пламен Орешарски са видими дори и на международната сцена. Тогава правителството на БСП бе изпаднало в международна изолация, а страната – със спрени еврофондове. Докато сега премиерът Борисов е един от най-уважаваните лидери в ЕС, а страната ни няма загубени европейски средства. Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предиборен щаб на партията Цветан Цветанов в Костинброд. Той присъства на среща на местната структура на ГЕРБ, която се проведе в НЧ „Иван Вазов 1947” - гр. Костинброд. На събитието присъстваха още областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева, народният представител от ГЕРБ Васил Цветков, общинският ръководител на ГЕРБ-Костинброд Борислав Борисов, кметът на община Годеч Радослав Асенов, зам.-областният управител на София област Николай Николов, председателят на Общински съвет Костинброд д-р Атанас Тенев, общинското ръководство на ГЕРБ-Костинброд, както и членове и симпатизанти на партията. Домакин на срещата бе кметът на община Костинброд Трайко Младенов.

„Не знам дали по време на предстоящата кампания от БСП ще говорят изобщо за европейски политики – както подобава на подобен тип избори“, сподели Цветан Цветанов и допълни, че ПП ГЕРБ иска да има 7, а защо не и 8 евродепутати. „Ще бъде много мръсна кампанията на европейските избори, а още по-мръсна ще е на местните“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ и призова актива на ГЕРБ в Костинброд да бъдат изключително активни в следващите месеци. „Бъдете постоянно в диалог с хората, говорете им, покажете кой наистина е свършил нещо както на местно, така и на национално ниво“, обърна се към присъстващите той.

Цветан Цветанов отбеляза, че правителството води последователна политика за увеличаването на доходите. „Икономиката ни работи отлично, а контрабандата е свита до рекордно ниски нива. Всичко това позволява да отделяме допълнителен ресурс, с който да се повиши стандарта на живот на хората“, уточни той. „Същото важи и за пенсиите – вдигнахме минималната пенсия до 200 лв., а по Коледа и Великден българските пенсионери вече традиционно получават надбавки. Важно е да премахнем множеството фалшиви ТЕЛК-ове, защото заради тях се губят милиарди“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов съобщи, че до този момент ПП ГЕРБ е подписала споразумение за политическо партньорство със СДС, „Обединени земеделци“ и ПП „Никола Петков“, като дори предстои подписване с още политически сили. „Водим се както от призива на председателя на ЕНП Жозеф Дол за обединение на десните гласове, така и от убеждението си, че диалогът е формулата за успеха, а не омразата“, сподели той.

По темата с интеграцията на ромите, зам.-председателят на ГЕРБ изрази мнение, че политиците в България трябва да гледат тези хора не само по време на избори, а наистина да се мисли за устойчив и дългосрочен процес на интеграция, както в социална, така и в образователна насока.

„Предишното управление на Костинброд остави тежко наследство. Нещата обаче сега са коренно различни. На 3 май е официалното откриване на централния градски площад в Костинброд. Много неща се направиха в града, той се модернизира и всичко това бе дълго чакано от хората. През следващия месец ще стартира рехабилитацията на трите километра, преминаващи през територията на община Костинброд – част от първокласния път София-Видин през прохода „Петрохан“. Както в Костинброд, така и в страната – промените са видими и се оценяват от хората“, подчерта в заключение Цветан Цветанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама