Михаил Миков: Войната срещу Станишев беше самоцел на Нинова

19:10, 16 апр 19 / Политика 25 1213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Членът на националния съвет на БСП и бивш лидер на партията Михаил Миков определи като "самоцел" на Корнелия Нинова опита Сергей Станишев да бъде изключен от листата на социалистите за европейските избори. Пред БНТ Миков каза също така, че Нинова ги е уверила на последния национален съвет, че БСП ще остане в Партията на европейските социалисти.

Пленумът дописа листата на Нинова с още имена, включен е и Станишев

"Всяко време ражда своите добри и лоши герои, своите политици и представители на народа, които движат нещата напред, усещат пулса на времето и усещат накъде върви светът и такива, които слагат възпират, натоварени са с техните комплекси (...) И добрите и лошите герои са част от България - и тогава, и сега", така бившият председател на БСП определи ситуацията на българските политици днес и паралела с тези преди 140 години, когато е била приета Търновската конституция.

Според Миков днес не се определя като достойно да си политик, за него днес политици са подложени на остракизъм, независимо дали е заслужен или днес.

Като "пълни глупости" Миков определи спекулациите, че сегашният лидер на БСП Корнелия Нинова му е предлагала пари, за да се откаже от лидерското място на партията.

Сергей Станишев е на балотаж за третото място в листата

"Аз имам своята позиция и съм я заявявал много ясно с риск да не се харесам на ръководството (на БСП - б.р.)", каза Миков по адрес на вътрешните противоречия в БСП.

За Миков войната срещу Сергей Станишев и поведението на Корнелия Нинова, което той определи като "самоцел" лидерът на Партията на европейските социалисти да не е в листата, са ненужни.

"Става въпрос за някакви лични неща. Не мога да намеря сериозните аргументи (за опитите за изключване на Станишев - б.р.)", допълни той.

Миков каза, че афиширани евроскептици в листата на БСП няма, но присъстват "БСП критици", визирайки Иво Христов.

Според бившия лидер на БСП председателят на партията носи отговорност за представянето на евроизборите, тъй като "поне 15 от 17-те кандидати са предложени от нея".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама