Кметът на Китен алармира за "изборни туристи"

14:40, 16 апр 19 / Политика 25 1651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За засилена регистрация на “изборни туристи” съобщи кметът на Китен Катя Вълчева. Напливът от желаещи да получат адресна регистрация бил в пъти повече от предишни години и според жителите на Китен интересът към черноморския град е свързан с предстоящите местни избори, съобщава Нова телевизия.

Още в края на миналата седмица кметът на Китен забелязала наплива от хора, които искат адресна регистрация. „Идват хора, които са непознати,не живеят в и се записват по настоящ адрес в Китен”, коментира Дора Павлова, деловодител на кметство Китен.

В администрацията на общината направили справка за няколко години назад. Обикновено през април идвали по един до трима новорегистрирани. Тази година броят им вече е 26 човека. „Говоря за хора, които нямат абсолютно никаква връзка с нашето населено място”, обясни Катя Вълчева, кмет на града.

И тя разказва как преди няколко дни е отказана адресна регистрация на двама жители на Чирпан заради липса на документи от собственичката на имота. От кметството им изпратили становище по официален път-в Чирпан. „И в понеделник те идват, заявяват. Във вторник аз им връщам отказ, в сряда те го получават лично, всеки един от тях, забележете в Чирпан. Вали, уж се регистрират тука, ще живеят тука. Защо си получават два дни след това документи и писма там, в Чирпан. Това обаче не пречи на същата тази наша съгражданка след два дни да докара други двама човека”, допълва градоначалникът.

А местните не вярват, тъй като туристическият сезон ще започне най-рано след два месеца и затова негодуват. „Еми те идват постоянно, постоянно идват, с БМВ-та, с незнам какво. Това е, външни хора ще ни определят съдбата на Китен. Аз съм против това нещо, ама никой... закона позволява”, споделя Милен Лалов, жител на морския град.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама