Сливен е домакин на ретро парад за автомобили

08:15, 20 апр 19 25 2042 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Спортната легенда Йордан Йовчев, рали-шампионът Крум Дончев и рок музикантът Васко Кръпката ще присъстват на осмото издание на ретро парада в Сливен. Това съобщиха от пресцентъра на общината, които заедно със Сдружението за класически автомобили "Туида Класик" са организатори на събитието.

Парадът ще се състои на 20 април, като дефилето на автомобилите из централните улици на града ще започне в 11.30 часа. От 12 до 14.30 часа ще има изложение на площад "Хаджи Димитър".

"Йордан Йовчев ще връчи награда в една от категориите, а Крум Дончев ще бъде част от журито. Васко Кръпката ще се включи като участник в ретро парада. Освен това, с рок музикантите от "Подуене блус бенд" ще изнесат концерт от сцена на камион "ГАЗ", с което ще дадат начало на своето турне из България по повод 30 години от създаването на групата", е съобщил Валентин Дойчинов - председател на "Туида Класик". От тази година се въвежда нова награда - "Ос-кар", която е за най-добър сценичен костюм.


За тазгодишното издание на ретро парада в Сливен се очакват участници от цяла България, както от Чехия, Румъния, Сърбия и Гърция. В съпътстващата програма на събитието е включен конкурс за рисунка по темата ретро автомобили, с участието на ученици от Националната художествена гимназия "Димитър Добрович"-Сливен.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама