Деница Златева: Между президентството и БСП няма червен телефон

19:10, 15 апр 19 / Политика 25 921 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Пленумът не беше инфарктен, беше по-скоро дълъг и интензивен. Смятаме, че в крайна сметка изведохме една силна листа и излизаме с хъс и желание да победим на изборите. Не мога да кажа, че е имало сърдити или обидени, защото волята на Националния съвет е тази, която пренареди листата, но каузата е, както казах, да спечелим изборите." Това заяви в ефира на БНТ заместник-председателят на Националния съвет на БСП Деница Златева.

,,Право на председателя на партията е да предложи листата, а право на Националния съвет е да я пренареди. Националният съвет е този орган, който подрежда листата. Смятам, че сме в кондиция да спечелим изборите'', повтори Златева и обясни, че Корнелия Нинова не е била бламирана.

,,Корнелия Нинова би била бламирана, ако листата беше отхвърлена. При таен вот винаги има пренареждане. Имаме много силна листа и не съм съгласна с председателя на ГЕРБ, че листата ни е подредена шпионин-държавна сигурност. В листата ни има над 12 кандидати, които не са били в структурите на ДС. Освен това никога не сме се притеснявали да предлагаме качествени хора, само защото са били служители на ДС. В онези време има хора, които съвестно са изпълнявали своите задължения'', коментира Златева и отрече да е обидена от 7-ото си място в листата.

,,Била съм на 8-о, била съм и на 11-о място. По-важното е какво си готов да дадеш на кампанията, не толкова позицията, която заемаш в листата'', посочи тя.

,,Смятам, че номинацията на Иво Христов беше положителна изненада, тъй като той е човек с ярко изразени леви позиции'', заяви още зам.-председателят на Националния съвет.

,,Президентът е независима институция. Това че имаме съвпадение по много позиции не означава нищо. Не очаквайте, че има червен телефон между двете централи. Ние имаме просто общи разбирания по какъв начин трябва да се консумира властта'', разясни Деница Златева.

,,При провал на изборите отговорността ще се търси първо от кандидатите, после от Националния съвет, след това от областните и общински структури на партията... както винаги е било. Отговорността е на всеки един кандидат и всеки един партиен член'', обясни тя.

,,С ПЕС поддържаме изключително добри отношения. Дори преди две седмици имахме съвместно обучение между двете партии. Така че между нас и ПЕС няма разлом, няма напрежение. По основните принципи и ценности нямаме различия. Единствено бях неприятно изненада от коментара на г-н Сергей Станишев, че тази листа едва ли не е антиевропейска. Но въпреки всичко ние сме пълноправен член на БСП и нямаме намерение да напускаме. Искрено се надявам да спрем да акцентираме само върху различията между БСП и ПЕС'', добави Златева.

,,Участието в листата не е само за да станеш член на Европейския парламент. В крайна сметка има живот и извън него'', завърши тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама