Папата разкритикува пристрастяването към мобилните телефони

12:00, 14 апр 19 / Свят 25 1161 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Младите хора не трябва постоянно да се взират в своите мобилни телефони, призова днес папа Франциск, цитиран от ДПА.

"Моля ви, освободете се от своята зависимост от мобилните телефони", каза Светият отец във Ватикана пред ученици от "Висконти" - елитна гимназия в центъра на Рим. "Сигурно сте чували за трагедията на пристрастяването, но тази с мобилните телефони е много незабележима", предупреди 82-годишният папа, предава БТА.

Франциск призна, че "мобилните телефони са от голяма полза, голям напредък". "Те трябва да се използват и е хубаво, че всеки знае как да ги използва, но когато станеш роб на мобилния си телефон, губиш свободата си", подчерта той.

Франциск прикани юношите и девойките да не се страхуват от тишината, да бъдат сами със себе си; не винаги, защото това не е добре, но да отделят време да бъдат сами със себе си.

През 2017 г. папата се оплака, че по време на литургия се използват мобилни телефони, включително от "много свещеници и епископи", припомня ДПА.

"Моля ви! Литургията не е шоу!", каза тогава Франциск, като отбеляза, че по време на служба свещеникът казва "Издигнете сърцата си", а не "Издигнете мобилните си телефони, за да направите снимка". 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама