Свиленски: Само един глас преднина за БСП на евровота стига за предсрочни парламентарни избори

10:20, 14 апр 19 / Политика Сподели в: 25 851 Topnovini Автор: Topnovini
1

"Държавата няма управление, оставена е на автопилот, тресе се от корупция - на местно и държавно ниво. Гражданите виждат, че няма държава. Затова излизат и се самозащитават". Това заяви пред медии зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски по повод ситуацията в Габрово.

Той даде пример и с кмета на село Чупрене.

Там имаше повече жандармерия, за да арестуват него и жена му, отколкото полиция, която да установява реда в Габрово, посочи той. Според него полицията си прави пиар акции с подобни показни арести и напомни за този на кметицата на столичния квартал "Младост" Десислава Иванчева.

По отношение на протестите в Габрово Свиленски изрази мнение, че управляващите използват ромския етнос, за да печелят на гърба му европейски проекти за интеграцията му. Той подчерта, че само преди няколко години в града не е имало роми.

Местната власт е абдикирала - позволила е да се самонастанят в изоставени жилища и ги използва за избори, категоричен бе народният представител.

Според него управляващите опитват да спечелят изборите по нечестен начин, като си създават условия за целта.

"Във всички 31 РИК в страната имат 31 председатели и секретари, като без техния подпис не може да приключи в нито една област изборния ден. В 29 РИК са си сложили председател, както и двама секретари. Значи във всяка секция имат осигурен подпис", заключи Свиленски и допълни, че втората политическа сила след ГЕРБ е не БСП, а ДПС.

Червеният депутат посочи, че предстои БСП да сключи споразумение с над 20 организации за честни избори, които да следят изрядността на вота. Той не изключи левицата да поиска съдействие и от европейски представители.

Относно начина, по който се провежда изборният процес у нас, Свиленски заяви, че има "мафиотски действия", благодарение на които ГЕРБ управлява повече от 10 години.

Той изрази недоумение от изразената позиция от представители на АБВ, че се борели срещу ГЕРБ, след като са били в управление с тях.

ГЕРБ, АБВ и СДС бяха в коалиция, отсече той и допълни, че именно АБВ са изработили пенсионния закон, ощетяващ пенсионерите.

Свиленски беше категоричен, че дори БСП да поведе само с един глас на евроизборите, предсрочният парламентарен вот е неизбежен.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.