Йончева: Станишев трябва да бъде част от евролистата

10:05, 14 апр 19 / Политика 25 1272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той има повече номинации, а защото той е лицето, чрез което тази листа ще бъде много по-силна и аз вярвам в това. Той е най-успешният български политик в Европа, лидер на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз вярвам, че той е капитал за България."

Това каза в предаването „Тази неделя” депутатът от БСП и водачът в листата на социалистите за европейските избори Елена Йончева. „В левицата не се спускат отнякъде някакви списъци, както сме свидетели в някоя друга партия. В левицата има дебат. Този дебат може да бъде много аргументиран, много остър, но има дебат. И смятам, че това ще се случи днес – ще има дебат и накрая ще има гласуване, защото това решение се приема с гласуване”, коментира Йончева.

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая „Ало, Банов съм”. „От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, МРРБ обаче ни изпратиха документи и следващата седмица ще ги покажем. Те потвърждават, че това, което е поискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът „Банов”. Това е моделът „Борисов” и затова го прикриват”, каза Йончева.

Преди два дни Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигналите срещу министъра на културата Боил Банов за строежа на Ларгото поради липса на данни за извършено престъпление. В постановлението за отказ се дават подробности и за аудиозаписа, представен от Елена Йончева. Тя е обяснила, че го е получила на диск в своята пощенска кутия в парламента на 11 януари т.г.

След като презаписала файла, унищожила диска, а записа е предоставила на флаш памет. Според прокуратурата не са открити изменения, предизвикани от манипулация или монтаж на записа. Дали обаче първоначалният запис е бил обект на манипулация, редакция или обработка преди презаписването му, може да се каже само след представянето на първоначалния запис, става ясно от постановлението.

„Аз няма как да унищожа оригиналния звук, защото аз не съм го притежавала. Притежавала съм аудиозапис на дигитален носител и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на подобни дигитални записи навсякъде се прави анализ за тяхната достоверност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно влияние, дали гласът съответства на персонажите”, посочи Йончева.

Тя за пореден път отрече, че е замесена в схема за източване на пари чрез фалиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: „Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати – направени са 7 документални филма, купена е техника и всичко това е не само налично, то е излъчено”.

На въпрос с препратка към изказването на Делян Добрев за политическото „доубиване” – какво би я убило нея политически, Йончева отговори: „Аз смятам, че съм достатъчно честна, откровена и правя това, в което вярвам. Защо нещо трябва да ме убива?”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама