Темите за Любен Каравелов и Златния век на културата изтеглиха кандидат-студентите по история в СУ

09:50, 14 апр 19 25 1250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидат-студентите, които се явяват на изпит по история в СУ днес, пишат или за „Любен Каравелов – политическа и книжовна дейност", или за  „Златният век на българската култура (краят на IX – началото на X век): творци и постижения". 
Изпити по история и биология в Софийския университет 
Кандидат-студент изтгли вариант 1 на теста. Подалите заявление за явяване на изпита, са 887, съобщиха от СУ. 

Специалностите, за които може да се кандидатства след успешно положен изпит, са: „Философия"; „Социология"; „Политология"; „Публична администрация"; „Културология"; „Библиотечно-информационни науки"; „Публични информационни системи"; „Философия" (на английски език); „История"; „Археология"; „Етнология и културна антропология"; „История и география"; „Архивистика и документалистика"; „История и геополитика на Балканите"; „История и философия"; „Хебраистика"; „Педагогика"; „Социални дейности"; „Неформално образование"; „Предучилищна и начална училищна педагогика"; „Социална педагогика"; „Специална педагогика"; „Логопедия"; „Физическо възпитание и спорт".

С изпит по история на България и изпит по български език и литература бъдещите студенти могат да запишат специалност „Право", а с изпит по история на България и изпит по английски, немски, френски, испански, италиански или руски език (по избор) – специалностите „Международни отношения" и „Регионално развитие и политика".

С успешно издържани изпити по история на България и изпит по английски, немски, френски, испански език (по избор) бъдещите студенти могат да запишат специалност „Европеистика".

С успешно положени изпити по история на България и по английски и френски език (по избор) могат да запишат специалността „История и чужд език".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама