Съдът пусна под гаранция 1000 лв. собственичката на ротвайлерите, нападнали три деца

17:45, 13 апр 19 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът наложи парична гаранция от 1000 лева за Полина Шишманова, собственичка на ротвайлерите, които нападнаха три деца и дядо им в софийското с. Железница. Прокуратура поиска постоянен арест за обвиняемата, която не каза и дума пред съда и журналистите и скри лицето си, предаде Нова. В началото на съдебното заседание тя се разплака и се наложи съдът да я успокои.

Бащата на нахапаните от ротвайлери деца: Раните са дълбоки, кучетата са искали да ги убият

Полина Шишманова е обвинена, че не е положила достатъчно грижи за животните, които се намират под неин надзор.

Съдебният състав прецени, че адекватната мярка за Шишманова е парична гаранция 1000 лева, защото месечният й доход е 1500 лева. Гаранцията трябва да се внесе до 10 дни.

Обвиниха собствениците на ротвайлерите, нахапали три деца и дядо им

Съдът смята, че има доказателства, че е обвиняемата е извършила престъплението - не е положила достатъчно грижи и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца. Шишманова твърди, че кучетата са откраднати, а съседи разказват как същия ден мъжът й Красимир разказал, че са се погрижили и кучетата ги няма. Няма разбити ключалки на клетките им.

Съдът заключи, че или кучетата са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си. Обвиняемата е била длъжна и е трябвало да предвиди, че кучетата са агресивни и могат да причинят увреждане на животни или хора.

Събрани са достатъчно доказателства, че Шишманова е съпричастна към престъпленията, смята съдът, но допълни, че за обвинителен акт трябва да се съберат още доказателства.

Две от нахапаните от ротвайлери деца остават в „Пирогов”

Няма опасност обвиняемата да се укрие, работи, има чисто съдебно минало, няма и противообществени прояви, смята съдът и наложи по-лека мярка.

Прокуратурата изтъкна, че ротвайлерите на Шишманова са агресивни. Телената ограда, зад където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на Шишманова обаче твърди, че клетката на ротвайлерите е била разбита и така те са изчезнали. Деница Гиндева, приятелка на Шишманова, смята, че кучетата са откраднати или избягали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама