Фараж регистрира партия "Brexit"

15:50, 12 апр 19 / Свят 25 427 Topnovini
1

Найджъл Фараж регистрира своята нова партия "Brexit", като обеща „революция в британската политика” и подчерта, че „няма да го има вече доброто момче”, съобщи "Политико", цитиран от БГНЕС.

Говорейки в Ковънтри, Фарадж обвини британските политици за „управляващия упадък” добавяйки - „искрено вярвам, че тази нация, сега, сме лъвове е водени от магарета.”

„Вярвам, че можем да спечелим тези европейски избори и отново да върнем страха от Бога у членовете в парламента в Уестминстър – те не заслужават нещо по-малко от това след това, което ни причиниха”, заяви той.

Във вестник "Телеграф", Фараж твърди, че неговата партия е успяла да събере 750 000 паунда за 10 дни и повече от 1 000 човека са се кандидатирали за европейските избори. „За 25 години в политиката никога не съм виждал подобна реакция”, написа той.

Говорейки през радио BBC, Фараж атакува бившата си Британска партия на независимостта (UKIP). Той каза, че няма „разлика в партията "Brexit" и UKIP по отношение на политиката и членовете”, но има огромна разлика, в това че UKIP „позволиха на крайнодесните да се присъединят и да превземат партията, страхувам се, че името е опетнено”.

Той каза, че партия "Brexit" ще бъде „дълбоко нетолерантна към всякаква нетърпимост”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Кой кандидат за кмет е с по-големи шансове на изборите в София?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 7 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.