Йончева: Ще обжалваме решението на съда за Боил Банов

14:40, 12 апр 19 / Политика 25 1473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ще обжалваме решението да не се образува досъдебно производство по наш сигнал срещу министъра на културата Боил Банов". Това каза Елена Йончева на пресконференция в централата на БСП.

Спецпрокуратурата отказа досъдебно производство по скандала "Ало, Банов съм!"

„Следващата седмица пред вас ще представим категорични доказателства за това, че Боил Банов е наредил фалшификация на документи, ще ви предоставим тези документи. Ние получихме от МРРБ допълнителни документи, които доказват, че става дума за документално престъпление, за измама, за престъпление срещу финансовата система при изразходването на европейски средства”, обясни тя, цитирана от БГНЕС.

"Документите от МРРБ са ги изискали допълнително и са ги получили след като са внесли първия сигнал и в момента ги обработват. Ние сме искали от Министерство на културата документи, те засега не ни ги изпращат", каза Йончева.

Тя  е категорична, че аудиозаписът, който те са предоставили показва, че Банов е наредил да бъдат подправени документи с цел да се спести на една фирма поне 700 000 лв. Документите, които те предоставили на прокуратурата и на ОЛАФ пък, по думите й доказват, че това, което е наредил Банов се е случило. „Очевидно е, че подготвят съдбата на „Ало, Банов съм” да е същата каквато бе съдбата на „Ало, Ваньо съм”.  

Елена Йончева посочи и че прокурорът, който трябвало да разследва „Ало, Ваньо съм” оглави антикорупционния орган КПКОНПИ. „И ние очакваме по същия начин последната афера "Апартаменгейт" да бъде потулена и да не се потърси съдебна отговорност”, каза тя.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама