ВМРО внесе предложения за законови промени, част от Концепцията им за ромска интеграция

13:07, 12 апр 19 / Политика 25 425 Topnovini
1

ВМРО внесе в деловодството на парламента предложения за промяна на Закона за административните нарушения и наказания (ЗАНН). Те са част от Концепцията за ромска интеграция на вицепремиера Красимир Каракачанов.

Промените предвиждат две нови наказания. Едното е полагане на безвъзмезден труд в полза на обществото, а другото задържане в териториалните структури на МВР, обясни заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов.

Каракачанов: След 25 години интеграция ромите са все по-дезинтегрирани

"Предлагаме тези две наказания да влязат в каталога съответно на наказанията, които са предвидени в ЗАНН. Те разбира се, ще се реализират след съдебна процедура, тоест решение на съда ще бъде това, което ще слага края на административния процес. Тези наказания ще бъдат за едно нарушение, могат да бъдат между 40 и 200 часа годишно, като при това съдът е този, който преценява кога да се полагат съобразно заетостта", каза Веселинов.

Каракачанов заплаши с оставка, ако ГЕРБ не подкрепят мерките за ромите

Тези наказания не са насочени само срещу ромското население, обясни още Веселинов, но по думите му, там ще има най-голям ефект. "Дебело трябва да се подчертае: те ще бъдат наказанията, които всички ние ще изтърпяваме, когато нарушаваме определени текстове на законите", каза още заместник-председателят на ВМРО.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани