Десетки хиляди се събраха на погребението на рапъра Нипси Хъсъл

08:40, 12 апр 19 / Свят 25 1298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки хиляди се стекоха на погребението на рапъра Нипси Хъсъл в Лос Анджелис, пише АФП, цитирана от БГНЕС.

21 000 места в зала Стейпълс сентър се изпълниха изцяло с желаещи да изпратят музиканта в последния му път, а много хора гледаха погребението и в директно излъчване по телевизията и в интернет.

Полицията обяви, че убийството на 33-годишния Нипси Хъсъл е свързано с миналото му в бандите на Лос Анджелис и е от личен характер. Смъртта на номинирания за Грами музикант възобнови дебатите за притежанието на оръжие и насилието в САЩ.

Рапърът Снууп Дог и певците Антъни Хамилтън и Стиви Уондър бяха сред присъстващите на церемонията.


Снууп Дог, който също е свързван с бандата Крипс, в която е членувал Нипси Хъсъл каза, че убитият музикант се е опитвал да донесе мир в кварталите, в които действат бандите и често е присъствал или организирал дебати за въздържането от насилие.

Бившият президент Барак Обама изпрати писмо, в което каза, че е научил за музиката на Нипси Хъсъл от дъщерите си и смята рапъра за човек, който може да бъде даван за пример.

След церемонията в Стейпълс сентър, катафалката с останките на Нипси Хъсъл премина по 40-километров маршрут из Лос Анджелис, съпроводена от още много фенове, събрали се по пътя й.

29-годишният Ерик Холдър беше задържан като заподозрян в убийството на Нипси Хъсъл. Той пледира невинен. Засега не са известни в детайли мотивите за престъплението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама