"Артекс" изпрати възражение срещу спирането на строежа на "Златен век"

16:35, 11 апр 19 25 1506 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Строителната фирма "Артекс" е изпратила възражение срещу констативния акт за спиране на строителството на сградата "Златен век", съобщиха от строителния контрол.

Заповедта за спиране на строежа "Златен век" предстои да бъде връчена в понеделник, съобщиха от пресцентъра на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК). От там посочват, че процедурите по спиране на строежа са точно и ясно разписани в разпоредбите на Закона за устройство на територията.

"Артекс" пише на президента: Разчитаме да проучите обективно случая "Златен век"

Законодателят е предвидил в такива случаи обстоятелствата по спиране на строеж да се установяват с констативен акт, който се съставя в случая от органите на ДНСК поради определената втора категория на въпросния строеж. Констативният акт се връчва на заинтересуваните лица, които могат да подадат възражения срещу него в 7-дневен срок.

Заповедта за спиране на строежа се издава в срок до три дни от изтичането на гореупоменатия 7-дневен срок. Ефективното спиране на строежа започва след издаването на заповедта.

Причината за спирането на строежа бяха установените от ДНСК нарушения и липса на презаверено разрешително. Министърът на регионалното развитие обясни, че решението не се взима под обществен натиск, защото дебатите са започнали още през ноември 2018 г. Гражданите ще спрат с протестите засега.

„Артекс“ ще обжалва решението за спиране на строежа „Златен век“

Управителят на фирма "Артекс проект" пък поиска лична среща с Бойко Борисов. В писмо Мирянов-син заявява, че се е опитвал да се свърже с него, за да да присъства на срещата му с Инициативния комитет срещу строежа на небостъргача, но е получил отказ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама