ДНК стартира отворени лекции за демографския срив у нас във водещите ни университети

14:00, 14 апр 19 25 1610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Събитието има за цел да представи гледните точки на демографския проблем у нас, младите хора да повишат информираността си за последиците от отлагането и защо е важно да планират своето семейство навреме. Инициативата ще събере на едно място видни общественици, известни лица и специалисти в областта на медицината и демографските въпроси, сред които са Андрей Арнаудов, д-р Милен Врабевски, доц. Георги Бърдаров, психолога Ани Владимирова, д-р Петра Семерджиева.

Събитията ще насърчават всички мъже и жени в детеродна възраст, които по различни причини все още отлагат, да помислят кога ще е най-подходящият момент за тях да имат деца.

Лекциите ще се проведат в още 6 града в страната до края на 2019 и са част от кампанията на ДНК – „Направи го сега“. През 2019 и 2020 г. кампанията ще стимулира и насърчава да създадат живот двойките или семействата, които нямат репродуктивен или друг здравословен проблем, а се колебаят да имат първо или следващо дете. Така емблематичното за ДНК Национално кръщене ще се проведе през есента на 2020 г., по желание на родителите, за всички деца – участници в кампанията, заченати между 1 март и 31 декември 2019 г.

Тази година, за първи път, 20 семейства, записали се в кампанията, ще имат възможността да получат „ДНК пакет“ с най-важните принадлежности, необходими за детето през първите 12 месеца от живота му: дрехи, пелени, храна, козметика и др.

Първата лекция "ДНК НА БЪДЕЩЕТО – 30 ли е новото 20?" ще се проведе в Благоевград, на 18 април, в аулата на ЮЗУ „Неофит Рилски“, от 18 часа, вход – свободен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама