Каракачанов: Полицията си върши работата, местната власт – не

10:18, 11 апр 19 / Политика 25 1320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ситуацията е овладяна, полицията си свърши работата. Хората протестират срещу едно криминално престъпление. Ексцесиите са от малко по-късно през нощта. Полицията в такива ситуации винаги си върши работата. Няма данни за политическо вмешателство". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който свика спешна среща в Министерски съвет заедно с ръководството на МВР заради напрежението в Габрово.

Каракачанов събира ръководството на МВР заради напрежението в Габрово

"Местната власт винаги трябва да е по-наблюдателна и активна в такива процеси. За да не се стига до подобни инциденти и тогава полицията да си върши работата, местната власт най-накрая трябва да започне да си върши работата. Там, където един кмет знае, че има приходящи, които се заселват незаконно, да сигнализират полицията, да се вземат мерки, а не да се чака и да се случи инцидент и тогава да хвърли полицията целия възможен ресурс, за да успокоява нещата. Не се очакват нови провокации в Габрово, в момента ситуацията е спокойна", добави Каракачанов, цитиран от БГНЕС.

"Полицията си свърши работата за пореден път. Благодаря", заяви още Каракачанов и добави, че ситуацията би следвало да се успокои.

Габрово осъмна под полицейска охрана след спонтанен протест

По думите му органите, които трябва да са активни и да вземат мерки са общинските власти. "Това не отменя задълженията на полицията и охранителните органи, но трябва да се започне от местната власт", подчерта Каракачанов. "Проблемът е общ и трябва да бъде решаван с помощта на всичките институции", добави още вицепремиерът.

В отговор на въпрос той заяви, че ако неговата оставка би решила проблема, той е готов да я подаде.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че е имало данни за нерегламентирано мирно събиране в Габрово. "По време на събирането, част от участниците в него, са се насочили към областния арест с цел да нахлуят в него и да се саморазправят със задържаните лица там. Ситуацията в дадения момент ескалираше. Оставяме институциите да си свършат работата. Каквото трябва МВР прави и ще бъде направено", коментира Иванов.

Бандити пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово

На 10-ти април вечерта няколкостотин души се събраха на спонтанен протест в Габрово, организиран в социалните мрежи. Хората излязоха да изразят възмущението си от нападението и побоя на служител в магазин от трима мъже. За да охраняват обществения ред в града бяха изпратени и сили на жандармерията и на областната дирекция на вътрешните работи в Ловеч. Тримата нападатели са от ромски произход и тримата са осъждани.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама