AT&T обмисля да продаде HBO Europe?

11:30, 10 апр 19 / Икономика 25 530 Topnovini
1

Мултинационален конгломерат AT&T обсъжда възможността да продаде своя бизнес в лицето на HBO Europe, тъй като телекомуникационната компанията има за цел да намали натрупания дълг в размер на 170 милиарда долара, съобщи "Файненшъл таймс", цитирайки настоящи и бивши ръководители на американската фирма.

Компанията Sky, която вече е собственост на Comcast, ще бъде "очевиден купувач", като се има предвид връзките ѝ с HBO, пише финансовото издание, позовавайки се на свои източници от AT&T и от HBO. Британският медиен и телекомуникационен конгломерат Sky разпространява съдържанието на HBO във Великобритания, Германия и Италия.

HBO се превърна в част от AT&T, след като телекомуникационната групировка приключи през миналата година процеса по придобиването на Time Warner за 85 млрд. долара.

Според информацията на "Файненшъл таймс" няколко източника с директни познания за течащите вътрешни дискусии са посочили, че "AT&T не иска новината за потенциална продажба да стане публична, тъй като това може да доведе до по-нататъшни проблеми в HBO". Придобиването от страна на AT&T на Time Warner Inc. през миналата година доведе до оттеглянето на главния изпълнителен директор на HBO Ричард Плеплър и главния директор по приходите Саймън Сътън.

Самата HBO Europe е една от няколкото активи, които AT&T е обмислила да продава, но на този етап не е провеждала официални разговори с потенциални купувачи, добавя "Файненшъл таймс".

През миналия ноември AT&T заяви, че е поела ангажимент да намали през 2019 година голямата си задлъжнялост чрез различни мерки, включително преразглеждане на всички негови несъществени активи, като дяловете в компанията за стрийминг видео Hulu за евентуална продажба.

За сега от AT&T и Comcast не коментират информацията на "Файненшъл таймс".

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани