Дъждовете продължават и в сряда

07:15, 10 апр 19 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През следващото денонощие ще остане предимно облачно, с временни разкъсвания и намаления на облачността, главно през деня над Западна България. Ще има валежи, в Южна и Източна България ще са на повече места, в отделни райони там - интензивни, а в Северозападна България ще са на по-малко места и ще са предимно слаби. През нощта вятърът временно ще стихне, през деня ще се ориентира от север-североизток, но ще е предимно слаб.

Преобладаващите минимални температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните - между 14 и 19 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа слаб вятър с източна компонента. Максималните температури ще са от 12 до 15 градуса. Температурата на морската вода ще е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време с временни разкъсвания и с намаления на облачността над масивите в Югозападна България. На много места ще има валежи от дъжд, само по най-високите части - от сняг. В отделни райони валежите ще са интензивни, след обяд в Рило-Родопската област - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В четвъртък и в петък въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще се развива купеста, в следобедните часове - и купесто-дъждовна облачност, и на много места ще има краткотрайни валежи, в отделни райони в Родопите и в Източна България придружени и с гръмотевична дейност. По-голяма е вероятността за локални интензивни валежи в четвъртък, когато отново ще са възможни значителни количества. В по-голямата част от страната максималните температури ще остават под 20 градуса, а минималните най-често ще са между 4 и 9 градуса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама