Вещество в лютите чушки забавя развитието на рак на белия дроб

18:40, 09 апр 19 / Здраве 25 978 Topnovini

Активното вещество в лютите чушки - капсацинът, забавя развитието на рака на белия дроб при опити с мишки, пише сайтът Лайф, цитиран от БТА.

До този извод стигнали учени от университета "Маршъл" в Западна Вирджиния. Онколозите изяснили, че този алкалоид потиска растежа на клетките при аденокарцином на белия дроб по три човешки клетъчни линии и практически напълно ликвидира метастазите.

Капсацинът убива способността на злокачествените тумори да растат и да се хранят активно за сметка на здравите клетки. Веществото спира израстването в поразените от болестта клетки на кръвоносни съдове и не позволява на болните клетки да се разпростират в други тъкани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!
Ключови думи