Отхвърлиха искането на партията на Ердоган за повторно преброяване на гласовете в Истанбул

10:35, 09 апр 19 / Свят 25 1430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Върховният избирателен съвет на Турция (ВИС) отхвърли частично жалбата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за повторно преброяване на всички гласове в Истанбул с изключение на 51 урни в 21 избирателни района, съобщи в. „Сабах“.

Представителят на ПСР Реджеп Айзел заяви пред репортери, че призивът на неговата партия да бъдат отменени резултатите от изборите в квартал ''Буюкчекмедже'' в града ще бъде решен от съвета във вторник. Партията призовава за повторение на изборите в квартала, твърдейки, че има "организирани нередности". Йозел каза, че партията ще продължи да полага правни усилия, за да оспори изборите в Истанбул.

Полицията започна операция във вторник сутринта по твърдението, че 11 186 души са преместили адресите си в ''Бююкчекмедже'' преди местните избори на 31 март.

Ердоган губи Истанбул

 

Президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази загрижеността си относно "организираната намеса" в изборите в Истанбул в понеделник.

Партията на Ердоган оспорва изборите в Анкара

 

"Ние, като политическа партия, открихме организирани престъпления и някои организирани дейности," каза Ердоган пред репортери преди заминаването си от Истанбул за Москва.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама