Федерацията на риболовците протестира срещу източването на язовирите

10:40, 09 апр 19 25 1131 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българската федерация по риболовни спортове протестира срещу източването на държавните язовири във времето, в което рибата си хвърля хайвера, съобщи в специално изявление председателят на федерацията Георги Михайлов.

"Получаваме сигнали, че ред държавни язовири като например "Александър Стамболийски" и "Жребчево" в момента се източват до критични нива. Заради източването хвърленият хайвер остава на сухо и умира", заявил Михайлов пред официалния сайт на федерацията. По думите му от маловодието имат полза най-вече бракониерите.

Федерацията предлага да бъде инициирана среща между Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), Министерство на околната среда и водите (МОСВ), Националната електрическа компания (НЕК) и останалите държавни органи, както и неправителствените организации, имащи отношение към проблема.

БФРС предлага още с отчисленията от таксите за риболовни билети да бъде създаден единен зарибителен фонд, тъй като в момента зарибяването не се извършва по най-рационалния начин.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама