Започна строителството на нов завод край Враца

14:40, 08 апр 19 25 1424 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До края на тази година Враца ще има нов завод за автомобилни кабели. В церемонията на първата копка в понеделник участваха Роберт Хофман и Цтибор Жижка от управителния съвет на МД Електроник, вицепремиерът Марияна Николова, кметът на община Враца Калин Каменов и изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Председателят на германската фирма Жижка представи компанията, която е основана още през 1974 г., а през 90-те година започва да се развива в автомобилната индустрия. Своите благодарности и задоволство от преговорите и привличането на големи инвеститори изказаха и кметът Калин Каменов и вицепремиерът Николова, както и изпълнителният директор на българската агенция за инвестиции Янев.

Инвестицията на компанията във Враца се оценява на 22 млн. лв. и първоначално ще бъдат разкрити 300 работни места, а на по-късен етап е планирано наемането на 1000 души. От компанията обещават строителството на завода да приключи до края на годината, а производството да започне от догодина.

Заводът ще се простира върху 4794 кв. м., а към сградата е предвиден паркинг за 138 автомобила. При проекта на новия завод е отчетена възможността за разширение на производството и логистиката на втори етап. Теренът за завода беше осигурен от община Враца, като инвеститорът е платил за 83 декара 1.14 млн. лв.

В завода във Враца е планирано производство предимно на коаксиални части и електронни приложения за автомобили. Производството ще включва процесите от отрязване на входния материал, през нагъване на вътрешните жици на пневматична полуавтоматична машина, пресоване на конектора, моделиране, сглобяване, визуалната проверка и пакетиране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама