Цветанов прие 139 нови членове в ГЕРБ, коментира слогана и думите на Фандъкова

21:24, 07 апр 19 / Политика 25 1072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов връчи членски карти на 139 новоприети членове от с. Зърнево (област Добрич). В селото което живеят близо 1200 души, а Цветанов днес посети него и село Никола Козлево.

"Пред всички 200 души, препълнили залата в с. Зърнево, посочих, че е много важно да съхраним духа си и традициите. Важно е да помним това, което са завещали нашите деди – че ние сме една прекрасна страна с многообразие от различни етноси и когато сме заедно сме много по-силни, отколкото всеки един поотделно. Затова винаги сме били за толерантността, за диалога. Това сме доказвали през всичките тези години със стъпките в изграждането на политическа партия ГЕРБ.
Заявих категорично, че ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов не делят общините на "наши" и "ваши", а се стараят спрямо възможностите на държавата да помагат на всяко едно населено място. Пример за това е община Тервел, където кметът е от БСП, а председателят на Общинския съвет е от ГЕРБ, но въпреки това в момента всички полагат усилия с подкрепата на правителството да се реализира инвестиция в размер на близо 2,3 млн. лв.
В рамките на събитието посочих още, че инфраструктурата в различните населени места в страна се модернизира и благодарение на европейската солидарност. Когато държавата е стабилна, ние даваме възможност на повече европейски средства да достигат до България, а те на свой ред осигуряват и европейски облик", заяви Цветанов в личния си профил.

На събитието общинският ръководител на ГЕРБ в Тервел Симеон Симеонов съобщи, че освен чрез европейски средства, през последните 20 месеца правителството подпомогна Община Тервел с общо 2 000 000 лв., част от които бяха вложени в обновяването на общинския музей, градския площад и в изграждане на обреден дом в общинския център, а за друга част от средствата се провеждат обществени поръчки и предстои изпълнение на проектите.

Цветанов коментира и обявения по-рано слоган на партията, както и интервюто на Йорданка Фандъкова пред Нова телевизия:

По традиция предизборните слогани на ГЕРБ са изпълнени със съдържание и техният избор не е случаен. Никога не сме гледали на какви слогани са залагали други политически сили през годините, интересували сме се само от това да гарантираме приемственост между основните предизборни послания на партията. В нашият слоган „Европа ни чува“ има заложени много резултати – за европейската перспектива на Западните Балкани, за охраната на границата на ЕС, за диалога между ЕС и Турция и за всички досиета, които успяхме да затворим по време на европредседателството. Всичко това ни дава основание да смятаме, че наистина Европа ни чува. Това заявих пред журналисти в тервелското село Зърнево (област Добрич).
Във връзка с предстоящите европейски и местни избори отново съобщих, че след евровота ще бъде направен щателен анализ на изборните резултати, като в подбора на кандидати за кметове и общински съветници ще се взима под внимание тяхната активност и обществено одобрение по време на европейските избори. Също така анонсирах, че кандидатът за кмет на Добрич ще бъде партиен член, но все още е рано да се говори за име, тъй като номинационните събрания не са стартирали.
По темата с днешното интервю на кмета на София и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова – заявих категорично, че думите й са извадени от контекста може би с цел да се търси някаква интрига. С Йорданка Фандъкова сме в отлични отношения и между нас съществува голямо доверие.
Коментирах, че за разлика от ГЕРБ, където има висок морален стандарт и при всяко съмнение се стига да оттегляне от заеманите постове - при БСП е точно обратното. Там все още има народни представители, които са с повдигнати обвинения от прокуратурата, но при тях за оставка дори не е ставало въпрос.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама