Радан Кънев: 100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ

10:10, 07 апр 19 / Политика 25 500 Topnovini
1

100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ и СДС. Това заяви пред БНР Радан Кънев, водач на листата на "Демократична България" за европейските избори.

Според Кънев коалицията между ГЕРБ и СДС ще е "вечна, защото поглъщането чрез коалиране е един път". Според него именно заради това от СДС дълго са се колебали.

,,Въпреки че тяхното решение за мен не е весело, аз не мога да не го приема и уважа. Знам, че СДС взе трудно решение, аз не съм анализатор, но като политик ще кажа, че 100 000 седесари ще гласуват за ГЕРБ по-трудно отколкото за БСП, защото помнят репресивния апарат на държавата, който буквално ги смачкваше по време на изборите през последните години. Така че тези 100 000 седесари не биха избрали ГЕРБ и СДС при предстоящите избори", смята Кънев.

Той обикалял България, говорел с тези хора и ,,към днешна дата те ще гласуват за "Демократична България", а не за коалицията между СДС и ГЕРБ.

По повод оттеглянето на Светослав Малинов от листата на "Демократична България" той е сигурен, че "политическата кариера на г-н Малинов само ще спечели от тази демонстрация на етика и политическа почтеност".

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани