Turkish Airlines с първи полет от Летище Истанбул след голямото преместване

16:15, 06 апр 19 / Свят 25 1188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първият полет на Turkish Airlines от Летище Истанбул, новият дом на авиокомпанията, е до Анкара, точно както е било и преди 86 години.

Летище Ататюрк бе свидетел на възхода на авиокомпанията от самото ѝ създаване, а днес, в 02:00 ч. се състоя и последният пътнически полет на превозвача оттам.

Не по-малко важен е и първият полет на Turkish Airlines от Летище Истанбул след преместването. Също както при първия полет на превозвача преди 86 години, крайната дестинация и на този е турската столица. Със 172 пасажери и 8-членен кабинен екипаж на борда, самолетът излетя в 14:00 ч. от Летище Истанбул към Летище Анкара Есенбоа.

Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Щастливи сме, че навлизаме в нова ера за Turkish Airlines, макар и с лека носталгия. Може би знаете, че преди 86 години нашият първи вътрешен полет е бил именно до Анкара. Днес, от новия ни дом, започваме едно ново приключение и отново с първия ни полет се отправяме към турската столица. В бъдеще ни очакват още много периоди по 86 години, летейки с гордост до всеки край на света като семейството на Turkish Airlines и с възможностите, които ни предлага новият ни дом.“

Turkish Airlines е снована през 1933г. с флотилия от пет самолета, днес Turkish Airlines, член на Star Alliance, разполага с 336 пътнически и товарни самолета и полети до 306 дестинации по целия свят, от които 257 международни и 49 вътрешни линии. Повече информация за Turkish Airlines може да намерите на официалния уебсайт на компанията http://www.turkishairlines. com/ или в социалните ѝ профили във Facebook,Twitter, YouTube, LinkedIn и Instagram.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама