Румен Чолаков: Предлагаме пряк избор на общ европейски президент

12:45, 06 апр 19 / Политика 25 482 Topnovini

"Говорим постоянно за това, че трябва да има пробив, промяна, нови лица" каза Румен Чолаков от "Път на младите" и заяви, че тяхната листа на европейските избори предлага именно това. Чолаков очерта приоритети на водената от него листа. Заедно с бившия евродепутат от НДСВ Станимир Илчев те гостуваха в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". 

Чолаков даде заявка, че листата, която води предлага алтернатива на евроскептицизма, който според него е обзел и управляващите партии, визирайки критиките, които Георги Марков отправи към европейските институции в предишния разговор. 

"Ние ги съветваме да не подценяват българската среда, която съдържа и преимущества, но съдържа и много предизвикателства", каза бившият евродепутат Станимир Илчев от НДСВ, партията, с която регистрация новата коалиция ще се яви на изборите. 

Той увери, че листата е съставена от млади хора и най-възрастният от тях е на 35-36 години. 

Според Станимир Илчев Европа днес е по-различна, но не радикално различна. 
"Европа ще бъде изкована в кризи и това, което тя ще представлява, ще бъде сумарния вид на решенията, взимане във връзка с кризите.

Сегашна Европа взима тежки и съдбоносни решения", така Илчев, цитирайки един от бащите на Европейската общност Жан Моне, описа ситуацията на Стария континент в момента. 

Румен Чолаков изброи петте приоритета, които са в основата на тяхната кампания: Пряк избор на общ европейски президент на мястото на президента на Европейската комисия; обща европейска армия, която да пази границите; европейска прокуратура да има право да разследва не само злоупотребите с еврофондовете; забрана на горенето на твърдо гориво в градовете с цел подобряване на въздуха; въвеждане на електронното гласуване. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!