Най-младата листа за евроизборите ще се регистрира в ЦИК другата седмица

14:05, 05 апр 19 / Политика 25 960 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-младата листа за предстоящите през май евроизбори е озаглавена „Път на младите“, съобщи БНР. Водач ще е Румен Чолаков, председател на „Милениум клуб“. Листата ще се регистрира от името на НДСВ и „Новото време“ в началото на другата седмица.

„В момента виждаме огромен сблъсък между популистки, десни, националистически, в някои случаи и консервативни перспективи за бъдещето на обединена Европа. Не вярвам, че това са преобладаващите перспективи за българите. Вярвам, че българите са много по-смели европейци, отколкото се отчита в общественото пространство. Обичам да казвам, че моето поколение е най-европейското поколение в историята на човечеството. Ние сме носители на европейската идея, защото в най-голяма степен сме успели да се възползваме от благата на ЕС. Казваме „Път на младите“ - хора под 35 години, най-вече по две причини – първо, защото вярваме, че трябва да участваме в дългосрочните процеси, които в момента предстоят на европейския континент. Втората причина е, че младостта сама по себе си е символ на промяната. Голяма част от хората в България искат да видят промяна, да видят край на прехода, ако щете“, заявява Чолаков. 

И допълва, че в политическото пространство напоследък има две перспективи – че всичко е хубаво или всичко е катастрофа: „Време е да прескочим тези поляризирани понятия и да намерим две неща - какво ни обединява като нация и какви са практичните решения на проблемите. Например казваме, че европейската прокуратура е възможност за промяна и това, което ще е европейската прокуратура, да има повече правомощия от тези, които са дадени в момента“.

Младите ще разчитат на високите технологии и социалните мрежи, за да достигнат до хората, които не са твърд електорат на останалите партии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама