Мая Манолова се среща с европейските омбудсмани в Брюксел

08:00, 08 апр 19 / Общество 25 360 Topnovini

Омбудсманът Мая Манолова и заместник-омбудсманът Диана Ковачева ще участват в Годишната конференция на Европейската мрежа на омбудсманите в Брюксел на 8 и 9 април.

Форумът в Европейския парламент (ЕП) е изключително значим предвид предстоящите евроизбори и цели да даде оценка до колко ефективни са демократичните инструменти, чрез които гражданите на Европа могат да участват във формирането на политиките и решенията, които пряко ги засягат.

В рамките на конференцията Мая Манолова ще вземе участие в работна група „Демокрация с участието на всички заинтересовани: ролята на омбудсманите и на комисиите по петиции“.

Манолова: Край на двойния стандарт при храните в ЕС

Благодарение на активността на българския омбудсман Мая Манолова, темата за нелоялните търговски практики и двойните стандарти при храните в ЕС доби популярност у нас и получи изключителна обществена подкрепа, наложи се като основен акцент в българското европредседателство, а чрез гражданската петиция на омбудсмана и редица български общественици - и в дневния ред на Комисията по петиции в ЕП. На 22 януари Мая Манолова лично защити петицията в ЕП.

На 16 април предстои окончателно гласуване на забраната на двойните стандарти в Европарламента, като за целта Манолова апелира всички 17 български евродепутати да бъдат в залата и да дадат своя вот.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!