Издирват втори българин за убийството на гръцки бизнесмен

10:44, 05 апр 19 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Гръцките власти издирват втори български гражданин за убийството на местен крупен бизнесмен, съобщи Нова телевизия.

Задържаха българин за убийството на гръцки бизнесмен

В четвъртък стана ясно, че 31-годишен български гражданин с турски корени е задържан в Гърция за убийството на 46-годишния гръцко-австралийски бизнесмен Янис Макрис.

В края на октомври предприемачът беше буквално екзекутиран пред дома си, докато се качва в колата си.

Според гръцките власти задържаният 31-годишен българин е наемен убиец.  В убийството участвал и 35-годишнят му брат, който в момента най-вероятно е в България и се издирва.

По информация на местните власти двамата братя са пристигнали в Гърция 15 дни преди убийството. На охранителни камери са записани по време на подготовката за убийството, както и при преследване на жертвата. Властите разполагат и с видеозапис на покушението.

Извършителите са използвали мобилни телефони за еднократна употреба на името на несъществуващи лица. Според информацията след убийството двамата братя са отпътували с автобус за България. По-късно обаче по-младият брат се връща в Гърция. Предполага се, че това е свързано с изпълнението на друга смъртна присъда.

По време на ареста в четвъртък мъжът е направил опит да избяга, но се е ударил в полицейска кола. Той е бил с фалшиви документи по време на ареста, когато е задържан в хотел в южния квартал "Галифада". Не е казал дори и името си, поради което в България са изпратени пръстови отпечатъци за идентифициране.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама