Мария Габриел: Сделката за роуминга говори за воля за промяна на Западните Балкани

14:50, 04 апр 19 / Политика 25 878 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

,,Подписването на регионално споразумение за роуминга е доказателство, че в Сърбия и региона има силна политическа воля за дигитална трансформация на целите Западни Балкани", заяви днес европейският комисар за цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, съобщи Танюг.

На откриването на Дигитална среща на високо равнище на Западните Балкани в Белград Габриел изтъкна, че сръбското правителство е направило много за реализацията на договора от срещата на високо равнище "ЕС - Западни Балкани", която се състоя в София миналата година, информира БТА.

Днес сме свидетели на подписване на ново регионално споразумение за роуминга между шест партньори в региона и това ще донесе значителни ползи за гражданите и бизнес субектите в региона, изтъкна Габриел.

Тя честити на Сърбия за усилията за подготовка на първия проект за регионално споразумение и похвали усилията на всички участници и домакините на форума.

Габриел каза, че гражданите ще се радват на по-ниски цени на роуминга, когато пътуват в региона, а следващата стъпка е постигане на същото споразумение, но този път с ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама