Мадуро вдигна армията на крак - опозицията готвела покушение срещу него

12:40, 04 апр 19 / Свят 25 1182 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Венецуелският президент Николас Мадуро е обявил тревога в поделенията на армията заради планове на опозицията да извърши покушение срещу него и е призовал отрядите на народното опълчение да се присъединят към „колективос“ - въоръжените проправителствени групировки. Президентът заяви това в телефонно интервю за телевизия „Венесолана де телевисион“, предаде БТА.

„Зная за престъпните им планове, на онези, които днес ръководят опозицията, за плановете за моето убийство“, каза Мадуро. По думите му във връзка с това е било взето решение да се обяви „тревога във военните поделения в страната“ и максимално да се активизира „разузнавателната и контраразузнавателната дейност“.

Присъединяването на силите на народното опълчение към „колективос“ Мадуро обясни с необходимостта за „запазване на мира“ в населените места. Според него тази мярка „е конституционна, законна и необходима“. Не трябва да се позволи на престъпниците, „платени“ от противниците на сегашната власт, да провокират изблици на насилие.

От края на март в Каракас и други венецуелски градове има протести на граждани, недоволни от липсата на вода и електричество. По данни на неправителствената организация „Венецуелски наказателен форум“ от 29 март до 1 април във връзка с тях са били задържани почти 50 души. В редица случаи протестите бяха съпътствани от сблъсъци с полицията и проправителствени групировки, но жертви нямаше.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама