Мъж опита да подкупи катаджии с 14,60 лв.

10:10, 04 апр 19 25 1852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Водач на лек автомобил, пробвал да омилостиви казанлъшки полицаи с 14 лв. и 60 стотинки в монети, получи условна 6-месечна присъда и глоба от 200 лв.

Неосъжданият и безработен 48 –годишен Тодор Т. от мъглижкото село Дъбово бил спрян за проверка преди обяд на 5 март.

При огледа на колата те констатирали, че предното стъкло е пукнато и има опасност да се разпадне по време на движението и се обадили на колегите си от сектор "Пътен контрол", за да съставят акт на водача.

В този момент мъжът се притеснил, че ще закъснение за предварително уговорена среща, бръкнал в джоба си и извадил цeлия си наличен там финансов "рeсурс": банкнота от 5 лв, две двулевки, пет еднолевки и 3 двайсетстотинкови монети, които сложил върху капака на патрулката с думите: "Момчета, халал да са ви, почерпете се, че бързам!"

Веднага след тези си думи Тодор бил закопчан с белезници и отведен в управлението, където му се наложило да прекара денонощие заради образуваното бързо производство.

На 2 април мъжът застанал на подсъдимата скамейка в Старозагорския окръжен съд, където изразил искреното си разкаяние за постъпката, но магистратите отсекли: 200 лева глоба и условна присъда от 6 месеца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама