Прокуратурата в Северна Македония: Проверяват се всички версии за разбилия се самолет с българи

09:14, 04 апр 19 25 840 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Прокуратурата в Северна Македония проверява всички версии за трагичния инцидент с разбилия се самолет в планината Якубица, при който загина българско семейство. Телата и на четиримата на борда бяха открити след дълга издирвателна операция в труднодостъпен район.

"Ще се предприемат действия по изясняване на фактите, за да се разбере причината за тежкия инцидент. Все още е много рано, тъй като трябва време доказателствата да бъдат събрани. Извършен е оглед на мястото”, обясни говорителят на Главната прокуратура на Северна Македония Елизабета Недановска пред bTV.

Германските власти проверяват регистрацията на разбилия се самолет

Тя определи като спекулация информацията в някои македонски медии, че самолетът е поискал разрешение да кацне на летището в Скопие, но не е получил такова. „Обвинението работи въз основа на конкретни доказателства. Без такива не можем да излезем с точна информация”, допълни Недановска.

Откриха останките от разбития самолет и четири тела

Метеорологичните условия са били много лоши и това не е позволило самолетът да бъде вдигнат от мястото на инцидента и пренесен в хангар за по-нататъшни действия по разследването.

Предстои изясняване на самоличността на жертвите. Елизабета Недановска изрази съболезнования на близките на загиналите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама