Соломон Паси: На Балканите трябва да има ядрено оръжие, то гарантира спокойствие

08:38, 04 апр 19 / Политика 25 963 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

НАТО е най-устойчивият военен съюз в историята на човечеството, днес е 70-тия рожден ден на НАТО. Смятам, че днес трябва не само да си правим равносметки, но и да погледнем в бъдещето. НАТО е изключително адаптивна организация, трябва да продължи да бъде така и занапред. Това каза пред БНТ бившият външен министър Соломон Паси.

Соломон Паси: НАТО си дава сметка, че проблемът му е в Черно море

''НАТО трябва да се превърне от северноатлантическа в глобална организация. 20 години ние разбираме, че това е мисията на НАТО - глобализация. Това, което хората са забравили, са ужасите на войната. Най-големият принос на НАТО е, че има мир в Европа. Трудно ще обясним на нашите деца колко е хубаво да има мир'', коментира Соломон Паси.

''ЕС е най-благоденстващата икономическа организация в света. Късата памет е това, което е найопасно. Третото най-голямо завоевание на НАТО е това, че се избегна Трета световна война'', обясни бившият външен министър.

Според него НАТО даде на България огромна сигурност и огромно спокойствие. Ние сме дали шанс на работи на да работи и да се реализира, а не да се бори за своето оцеляване. На злото не му трябва нищо друго, освен доброто да нехае. През Черно море минава линията на конфронтация между Изтока и Запада - там имаме окупиране на Крим, на Източна Украйна, на грузински територии, на част от Молдова, тоест там имаме непрекъснат източник на безпокойство. Липсата на баланс е това, което изостря апетита на Русия.

''На Балканите трябва да има ядрено оръжие. Това е едно много спокойно оръжие и е използвано само веднъж в историята, то гарантира спокойствие'', заключи Соломон Паси.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама