Спас Гърневски: С оставките ГЕРБ показа изключително висок морал

16:58, 03 апр 19 / Политика 25 1146 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„ГЕРБ показа с оставките изключително висок стандарт на политически морал. Г-н Нанков, г-н Радев, г-н Московски, г-жа Цачева – възлови министри, лидерът на парламентарната група. Никой не е доказал, че са извършили закононарушения, че са пристъпили закона. От редовия депутат до върховете на партията няма за никой чадър по никакъв повод”. Това заяви пред bTV Спас Гърневски.

Той коментира решението на президента Румен Радев да свика КСНС. Заседанието ще бъде на тема: „Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки“. 

„Най-после, близо година по-късно, въпреки че трябва на всеки 3 месеца да се събира, КСНС ще работи”, заяви Гърневски. И добави: „Имаше достатъчно поводи да се намесва по теми с корупцията, не трябва да се намесва избирателно. Можеше да коментира криминалната приватизация и участието на г-жа Нинова в нея, можеше да говори за негови съветници по темата „Хитлергейт”, които останаха в президентството, за депутата Манол Генов, който е подсъдим за купуване на гласове. Да коментира г-жа Йончева, която има повдигнато обвинение за пране на пари с аферата на десетилетието – КТБ”, заяви Гърневски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама