Младен Маринов: Има сериозен спад на битовата престъпност

16:13, 03 апр 19 / Политика 25 887 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"На национално ниво има спад в сериозни размери на извършените престъпления по линия на битовата престъпност - против личността и собствеността. Повишена е мобилността и възможността за бърза реакция при извършени престъпления". Това заяви вътрешният министър Младен Маринов по време на изслушване в ресорната парламентарна комисия, цитиран от БТА.

ГДБОП: През 2018 г. реализирахме 588 акции

По линия на купуването на гласове и подготовката за евроизборите Маринов заяви, че е направен анализ на схемите за такива престъпления от предишните избори. Основните начини, по които се извършват такива престъпления са изведени и МВР е готово да противодейства, ако види наченки на такива прояви. Той отбеляза, че се набляга на превенцията, като вече се работи по оперативна линия.

За последния случай, при който беше задържана престъпна група търгувала нелегално с оръжия, сглобявани от изнесени части от завод "Арсенал" Маринов коментира, че са проведени срещи и предстои отново проверка по отношение на режима и контрола в производствените помещения за оръжия.

Вътрешният министър отбеляза още, че вчера е провел среща с новото ръководство на новата агенция за пътна безопасност, за да набележат конкретни мерки за бърз ефект. На нея са се обединили да се направи анализ на организацията на движението навсякъде, за да се актуализира тя и да отговаря на условията на пътната инфраструктура. След което да се премине към опресняване на пътната маркировка.

По време на изслушването стана известно още, че на следващия блиц-контрол в началото на май МВР ще предостави на вътрешната комисия справка за изпълнените приоритети от програмата на правителството от 2017 г. до момента и това, което трябва да се изпълни до края на 2019 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама