Гласуването на пакета "Мобилност" остава за четвъртък

15:43, 03 апр 19 / Свят 25 861 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент насрочи за четвъртък в 12:00 часа българско време гласуването на над 1000 предложения за допълнения към внесените законопроекти за промяна на правилата за дейността на превозвачите.

Председателят на ЕП Антонио Таяни уточни, че ще бъдат обединявани текстове със сходно значение, за да се съкрати времето за гласуване. Парламентарната транспортна комисия гласува вчера в продължение на пет часа над 1300 предложения за промени, съобщи БТА.

Против днешното решение се изказа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков. Това е петият пореден опит законопроектите да се върнат в дневния ред, отбеляза той. По неговите думи това е първият подобен случай в историята на ЕП. Нито стъпка не бе предприета за постигането на компромис, добави Новаков.

Евродепутатът от групата на социалистите Исмаил Ертуг, автор на един от трите законопроекта, призова ЕП да гласува, защото това се очаква от превозвачите. Напълно излишно е да отлагаме, добави той.

Във вторник Комисията по транспорт гласува 1600 допълнения към предлаганите промени в правилата за дейността на международните превозвачи. Повечето от текстовете получиха достатъчно подкрепа, за да бъдат внесени за гласуване в пленарната зала на 4 април. Председателят на комисията Карима Дели уточни, че днешното гласуване е отнело близо пет часа. Участвали в гласуването евродепутати отбелязаха, че председателят на ЕП Антонио Таяни е очаквал да бъдат постигнати компромиси. Такова усилие обаче не е било направено. Според техни колеги е възможно на откриването на пленарната сесия утре да бъде предложено отново точката да отпадне от дневния ред заради многото добавки към законопроектите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама