Задържаха трима души, ограбили пощата в Хасково

11:07, 03 апр 19 / Крими 25 433 Topnovini
1

Трима души са задържани за обира в областния клон на „Български пощи” в Хасково. Те са арестувани след  разследване на криминалисти на ГДНП и хасковската областна дирекция на полицията, под ръководството на Окръжна прокуратура, съобщава МВР.

Сигналът за деянието е постъпил в нощта на 7 срещу 8 юни 2016 г. Тогава група маскирани мъже проникват в сградата на пощенската станция, обезвреждайки охранителната техника, привеждат  в безпомощно състояние охранителя. След това за минути проникват в трезора и чрез използване на  металорежещи машини отварят три масивни метални каси и отнемат крупната сума от 1 833 000 лв. и се оттеглят с  автомобили по предварително подготвени маршрути.

След извършения на място оглед е сформиран разследващ екип, който предприема  множество оперативно-издирвателни действия  на територията на цялата страна. В рамките на разследването са разпитани над 100 свидетели, формиран е профил на извършителите - криминално проявени, с технически  познания. Назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания, както и множество претърсвания.

Тримата мъже – един на 41 и двама на 45 години, са задържани в момент на извършване на друго  престъпление. Повдигнати са им няколко обвинения. За извършените от тях деяния се предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Ключови думи
Най-нови Най-четени Най-коментирани